In 2020 maakte ik kennis met The Souda Shelter in Chania.

In The Souda Shelter (facebook) van Elizabeth Iliakis zat een heel klein en senior poedeltje Sasha. Na haar een paar weken gevolgd te hebben had ik voor mezelf al het besluit genomen dat ik haar graag wilde adopteren en heb ik contact gezocht met Elizabeth Iliakis. Na uitvoerig over en weer mailen mocht ik haar in september adopteren.

Sasha’s story

Sasha kwam als 10+ hondje binnen bij The Souda Shelter in 2019. Ze had een nare voorgeschiedenis van verwaarlozing en mishandeling. In de shelter is er een jaar met haar ‘gewerkt’ om haar weer te leren vertrouwen, met eindeloze liefde en geduld. In het begin had ze veel steun aan de andere honden in het asiel maar na een jaar was ze klaar om een eigen thuis te vinden. Ik kon haar niet gaan halen in verband met corona en zo kwam Sasha uiteindelijk met een ‘flight buddy’ naar Nederland. De eerste weken was ik bezig met het winnen van haar vertrouwen. Ze bleek beschadigd maar niet geknakt. Haar eigenzinnige en nieuwsgierige karakter hebben haar gered. Wat een lief hondje en een plezier om haar te hebben!

Ik kijk met verdriet naar de beelden van zieke en verwaarloosde puppy’s die met kratten tegelijk uit het Oostblok worden gebracht om hier verkocht te worden. Er zijn zoveel aan hun lot overgelaten honden op de wereld die allemaal wachten op een thuis (Sasha was getraumatiseerd maar dat is meer een uitzondering) Er zijn vele stichtingen en asiels zoals The Souda Shelter en Takis Shelter, die zich met man en macht inzetten om voor deze honden (en katten) een thuis te vinden. De dankbaarheid die je krijgt is onbetaalbaar. Daarom hier een pleidooi voor adoptie. Als je overweegt om een hond of kat te adopteren geef ik daar graag informatie over!